Skulpturparken

Mellem 2 bakker

Gården ligger smukt mellem to høje bakker, og tæt på øhavstien. På den ene bakke er der udsigt over Faaborg og Dyreborg. Fra den anden er der udsigt over Helnæs og Horne... Men bedst er det at se tilbage... Her ligger gaarden... Findes der en bedre udsigt<3

Vand i kunsten

I skulpturparken kommer man i gennem en stor forandring.  Parken består af ikke mindre end 4 meget forskellige søer, 3 helt forskellige skove og højdedrag med udsigt i forskellige retninger.

Huler og Lunde

Rundt i haven kan man opleve et væld af overraskelser.   Blandt andet denne fantastiske busk, som er blevet døbt kongehaslen... meget sjældent har en hasselnød blevet så stor. Men også pilelunde, til flet og leg, vil kunne findes.

Træfestival i parken

Hvert år vil der blive afholdt en skulpturfestival i parken. Hvis Covi19 tillader det, vil den første blive afholdt sommeren 2022. Denne gang får deltagerne 1 km. lægte, til at bygge en skulptur af. Alle er velkommen og der vil blive sendt indbydelser ud til arkitekt, fag, kunst og folkeskoler. For at komme i betragtning til deltagelse skal man indsende en beskrivelse af det projekt man vil udføre... enten som en lille model, som grafisk pdf-fil eller beskrevet i tekst. Og hvis man finder på andre kreative måder at beskrive projektet på, er dette selfølgelig velkommen.

Konkurencen

Konkurrencen vil blive bedømt af 4 dommere, som hver vil give hvert kunstværk en bedømmelse fra 1-10.Dommerne vil bestå af en Tømmer, Arkitekt, Kunstner og Publikums choice. 

1. præmien er på 10.000 kr. og en vandrepokal, udført og sponsoreret af Keld Moseholm.

Billederne af træskulpturerne er fra den sidste træfestival, som blev afholdt i parken mellem den Hirschprungske samling og statens museum for kunst. Det blev afholdt i 2008.