Naturen

På Bomosegaard er der en stor variation af natur. Blandt andet fire søer og 3 forskellige skove. Jorden varierer fra sandede bakker til fugtig mosejord. Derfor er der en meget stor biodiversitet.   Det vil sige at vi har rigtig mange forskellige planter og dyre arter. Her på siderne vil vi vise en del af dem. Alle billederne af dyr og planter er taget på gården, og de fleste af teksterne er blevet til med hjælp fra Naturbasen.    Vi ser tit arter som vi ikke har fået billeder af endnu, så hvis I kommer på besøg vil vi være taknemmelige for billede bidrag. 

Sommerfuglene

V På Bomosegaards jorde findes et hav af sommerfugle, både en del af de mere sjældne, men selvfølgelig også vores mere almindelige og ikke mindre elskede arter.  Se lidt af udvalget ved at klikke på billedet.

Guldsmedene

På gårdens områder er der adskillige vandhuller, og en bæk.Vandhullernes karakter er meget forskellige, og det giver en meget varieret bestand af vandlevende dyr. 
Hos guldsmedene er det tydeligt at se hvilke der er deres foretrukne.

Fuglene

Fuglene er der mange af. Nogle er flygtige gæster, andre har slået sig ned... som musvit parret der har bygget rede inde i flagstangen. De flagrer ind og ud hele året. Her på billedet er det vores flagspætteunge der sidder og kalder på sine forældre... Se dette og meget mere ved at klikke på billedet.

Krybdyr, Øgler og Padder

På gaarden har vi et bredt udvalg af de Danske krybdyr, Øgler og Padder. Klik på billedet for at se mere.

Pattedyrene

Nogle af naturens pattedyr har selvfølgelig også sneget sig ind på gårdens jorde. Her ses nogle af dem samt et par af de tamme.